Friday, 21 March 2014

Guru Putrajaya Biadap Maki Kerajaan Dalam Facebook Mesti Diambil Tindakan Segera


Kurang ajar!!!! Seorang guru berpangkat DG44 di Sekolah SMK Presint 18(1) Putrajaya dikesan menggunakan laman facebook sebagai tempat untuk beliau memaki-hamun kerajaan yang memerintah negara sekarang dan menghasut membenci kerajaan. Ini berdasarkan kepada bukti printscreen yang dikongsikan oleh beberapa orang sahabat dalam wassap group yang berasa tidak puas hati dengan tindakan kurang ajar guru terbabit.


Sungguh kurang ajar bila seorang guru yang sepatutnya menjadi contoh teladan kepada para pelajar dan masyarakat mula bertindak memaki hamun kerajaan yang memberikan beliau pelbagai kemudahan sesuai dengan profesion beliau seorang guru. Sebagai seorang guru beliau seharusnya bertindak neutral dan jika mahu berpolitik pun janganlah sampai memaki hamun dan memfitnah kerajaan dengan kata-kata yang kurang ajar. Apakah tulisan beliau dalam facebook beliau ini tidak akan dibaca oleh anak murid beliau yang menjadi"friend facebook" beliau.

Adalah diharapkan pihak yang berkaitan terutama pihak Kementerian Pendidikan yang dimenterikan oleh Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengambil tindakan yang sewajarnya ke atas guru yang kurang ajar seperti ini agar beliau tidak melahirkan lebih ramai anak murid yang kurang ajar seperti beliau di masa akan datang. Ia juga boleh dijadikan tauladan kepada guru-guru lain agar jangan lari dari matlamat asal sebagai seorang guru adalah mendidik anak murid menjadi manusia berguna di masa depan dan bukannya melahirkan manusia kurang ajar seperti Adam Adli dan Safwan Anang.

p/s : agak-agak la kalo nak berpolitik pun... gunakan kuasa mengundi masa Pilihanraya Umum nanti la cikgu ooooooooiiiii....
No comments:

Post a Comment